top of page
05_увод_1_2x_2x.jpg

увод в импровизацията

Какво представлява

Забавен начин за развиване на качества, които правят живота ни по-лесен!

 
Състои се от внимателно подбрани импро игри и упражнения, които ви помагат да постигнете:

Освоободено присъствие във всякакви ситуации;

Възприемане на грешката като храна за напредък;

Пълноценно участие в групови процеси;

Първо ниво от импро курса на Златин: ​« Увод в импровизацията »*

На база над десет годишния си опит, Златин Цветков създава система на обучение, в която използва импро техники и ти помага да развиеш ценни личностни качества като “проактивност”, “самообладание”, “творчески подход при решаване на проблеми от различно естество”.
 

« Увод в импровизацията » се състои от 12 срещи, в които преобладават практическите занимания. Получавате знание на база опит и забавление. 

Фокусът е върху няколко основни теми:

Принципи на качественото общуване


Произход на сценичната треска


Преодоляване на твоя “вътрешен критик »,


Пълноценно участие в групови процеси


Създаване на интересни истории


Поведенчески статус

ЗАПИСВАНЕ
Asset 18-100.jpg

Идеята

В сърцето на този курс стои импровизацията като творчество в екип. 
Изследваме процеса в група, където чрез свободно изразяване, слушане, внимание и надграждане на идеи, създаваме творба, по-мащабна от участниците в нея.
 
Курсът се фокусира върху процеса и нагласата, която е необходима да творим и да импровизираме заедно.

Той е за всички, тъй като чрез игри и упражнения се забавляваме, докато унищожаваме вътрешния си критик и разширяваме зоната си на комфорт.

Докато практикуваме гъвкавост и адаптивност, израстваме като индивиди в позитивна и подкрепяща среда.
 
Резултатът - освободено присъствие, положителен поглед към света и адаптивност към промените във всяка сфера на живота.

ЗАПИСВАНЕ

Мнения на участници

Коста Атанасов

Художник, Авантюрист

"Курсовете по импро театър са едно от най яките неща, които са ми се случвали. Едно от най важните и формиращи за мен неща. Едно от най-лесните и плавни излизания далеч извън зоната на комфорт. Начин да науча важни неща за Живота и Вселената чрез игра, и не на последно място - място, където да срещна цяла една общност от приятели. Препоръчвам това на всички. Екстроверти, интроверти, електротехници и архитекти, няма значение. И впрочем, импро театърът всъщност няма нищо общо нито с театъра, нито с театралниченето. Това е начин да научим поне донякъде да пускаме очакванията, да казваме "да" на неочакваното и да бъдем екип."

Водещи

Работим последователно и надграждаме материала с всяко изминало ниво. Следим индивидуалния напредък на курсистите и отчитаме уникалността на всяка новосъздадена група. Всеки преподавател е преминал през продължителен период на обучение и допълва общия метод с индивидуалния си почерк.

Златин Цветков

Яна Огнянова

Илиян Илков

Ивайло Белев

Катя Бръмбарова

Яна Петрова Гайгър

Росина Ширкова

Симона Димитрова

Галерия

Курсът съществува повече от десет години. Стотици курсисти, с най-различни професии, са преминали през него. Десетки групи са създали и развили собствена идентичност и едновременно с това са станали част от голямото "ШиЗи" семейство.  За това време са изиграни множество представления от всяка група, изядени са стотици вечери, шизитата са посетили дружно не едно море и планина, а от неочаквани запонанства, съгласие и надграждане се родиха вече няколко деца.

bottom of page