Корпоративни програми
на ШиЗи Про

Треньор

Провеждах специализирани тиймбилдинги, базирани на техники от импровизационния театър за компании като: "HP", "Proximity BBDO", "Telerik", "Neterra", "Прознание", "Via Civic Association", Организация на евреите в България „Шалом“ и др.

 

Водих уъркшопи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

 

Професионален актьор съм от 11 години, импровизатор от 7, преподавам от 6. В курсовете са участвали повече от 200 души.

 

През 2015г. завърших 5 седмичен интензивен курс в iO Theater, Chicago - родното място на лонгформ импровизацията. Този курс преминава през двугодишната им програма и завършва с представление на основната им сцена - "The Del Close Theater"

През 2016г. завърших двуседмичен курс за напреднали в iO Theater, Чикаго и едносемичен интензивен курс в The Annoyance Theater, Чикаго.

2007г. завърших курс към The Shakespeare Theater Company в град Вашингтон.

Повече от 7 години работя в телевизии. Три като водещ на ежедневен сутрешен блок на БНТ, където импровизирах на различни теми, използвайки уменията си от театъра.  

 

През годините никога не преставах да правя театър и да се снимам в продукции. Стремежът ми към творческо развитие е провокатор на всички странични дейности, с които се занимавам.

 

За вярата в нищото

част от презентацията на Златин на TEDxBG 2012

Вижте цялата презентация тук:

Всеки може да импровизира. Всеки може да играе. Всеки може да зарази останалите с вярата си. 

Всеки може да повярва. 

Основах професионална  трупа „ШиЗи Про“, съставена от талантливи млади актьори и актриси, с които развиваме това изключително полезно и забавно изкуство.

 

Понастоящем играем по 3 представления месечно.

 

Вярвам, че интуицията, спонтанността и въображението могат да се тренират. Целя да помагам на хората да общуват по-лесно, да се освободят от вътрешните си задръжки и да творят безпрепятствено.

 

Вярата се тренира. От нея идва увереността на сцената и в живота, харизмата при поведението пред други хора и лидерските способности. 

 

 

 

Измислих дума: "улеснител", с която да уловя същината на работата си. 

 

Тя е да създам и да ръководя процеса, през който хората преминават, като не просто добиват знания за себе си, а и трупат безценен опит. Това е улеснението. Подобно на история, в която участваш и преживяваш чувствата и мислите на главния герой. В края й си променен - по-мъдър и по-опитен.

 

Това правя в уъркшопите и тренингите си. Карам хората да преминат през собствен път, като добиват опит в този личен, създаден по тяхна мярка процес, за да извлекат най-доброто за себе си.