top of page

20/20 и едно...

Едно е хубаво число. Двайсет също беше хубаво. До скоро. Годината с двете двайсетици на всички ни бе дошла до гуша. Смяната на датата е символично начало. От друга страна пък, подходящата нагласа, както знаем, често превръща едно добро импро шоу във великолепно такова.

Лично аз (понеже това е и личен блог) преминах през много премеждия. Раждането на дъщеря ми Рая, спирането на театъра, коварният ковид, който изкарах измамно леко, минималната ми заетост с импровизирането...

Като цяло, може би заради непривичното свободно време, с което разполагах, останах с приятно чувство на отваряне на нови възможности.

Имах време. Достатъчно време. Да гледам дъщеря си. Да мисля. Да се порадвам на спомените. Да оценя изграденото. Да пресея плявата. Да се съсредоточа в бъдещето.

Върху единицата. Толкова години ще навърши дъщеря ми след по-малко от месец.


“ШиЗи Импро Театър” пък навършва осем години от първата си официална репетиция. Пак хубаво число. Изправена безкрайност.


Надявам се да можем да празнуваме първото ни шоу през месец март.


Макар никой да не знае накъде отива светът, това не ми попречи да се вдъхновя и да избера посоката, в която бих искал да тръгна тази година. Радвам се, че мога да споделя моите вдъхновения с вас.

През годините, в които бях зает с развиването на театъра, не успях да придвижа основната Идея, с която започнах. Споделям я в разговори с приятели, преподаватели, актьори и я промотирам в импро курса. Получавам обратна връзка, че успявам, но така и не можах да споделя с по-широк кръг хора прекрасностите, които се случват под нашия ШиЗи покрив.

Някак обществото импровизатори е един малък, прекрасен балон, в който хората се забавляват, действайки подкрепящо. Нещо, което в ежедневието ни е доста трудно.


Идеята е проста. Нищо, с което се захващаме няма повече стойност от това да оставим средата, в която работим по-добра за други хора.

Можем да взимаме назаем от бъдещите поколения. Можем и да им оставим по-добър свят от този, който сме заварили. Вярвам, че импровизационните принципи могат да помогнат да много хора и с времето положителната промяна да дойде по естествен и вдъхновяващ начин..

Имам няколко идеи за популяризиране на импрото като начин на мислене и светоглед. Ще се постарая да са достатъчно интересни, че да си заслужават споделянето.


Иска ми се да се свържем още повече и да си помагаме един на друг и отвъд сцената и курсовете. А защо не в бъдеще да променяме активно и средата около нас. Нека казваме “Да” на каузите си, да поддържаме инициативите и позитивната енергия, която създаваме. Има прекрасни мотивирани хора в групите, които заслужават по-голяма подкрепа от още повече хора. Сигурен съм, че ако личните ни емоционални двигатели достигнат до широк кръг от хора, ще се родят много хубави последствия за всички. Ще организирам среща на общността, в която повече хора да се запознаем и ще се радвам да започнем да се срещаме редовно и да вършим полезности заедно в духа на импровизирането и екипното творчество.


Ще се радвам да ви видя там.

На живо или онлайн.


Едно е хубаво число. Има го в “заедно”. Добро начало на годината.


До скоро,


Златин

98 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page