Четвъртият Международен импро фестивал в София събира импровизатори от 11 държави.

23 Септември 2019г.

Четвъртият Международен импро фестивал в София събира импровизатори от 11 държави.

Трите най-популярни импровизационни трупи в Европа ще се включат в четвъртото издания на вече традиционният Международен импро фестивал, който ще се проведе в София от 23 до 29 септември 2019. Топ импровизаторите ще демонстрират различни шоу формати - от забавни със своята лекота и абсурдност, до изпълнени с тъмен хумор и драматични импровизации.
Камерната сцена на Открита сцена „Сълза и смях“ ще посрещне Инбал Лори (Израел), Лий Уайт (Канада), французите от Ла Карп От (La Carpe Haute) и Барселона Импров Груп - Б.И.Г., като всяка от трите групи ще има по едно представление в "светлия" и едно в "тъмния" спектър на комедията. Освен основните гости актьори/преподаватели, ще участват още 12 групи от 11 различни държави.
Инбал Лори и Лий Уайт са изключително популярни импровизатори в световен мащаб. Играят редовно в Берлин и обикалят света, преподавайки и демонстрирайки огромния си диапазон. Лий Уайт е майстор в представления с участие на зрител от публиката като главно действащо лице в импровизирано с него шоу. От своя страна, Инбал Лори обича както драматичните, така и комедийните импровизации и не се страхува да навлиза в сериозни политически теми.
Ла Карп От са популярни в комедийните импровизационни среди като една от най-динамични, подвижни и свежи импро трупи. Шоуто им е неподправено, бързо, смешно и напомня на най-доброто от черно белите филми. Разчитат на физическата комедия и абсурда.
Барселона Импров Груп са трупа от англоговорящи импровизатори (Ела от Австралия, Ноа и Джереми от САЩ и Джон от Великобритания), които дълги години играят в Барселона. Организират най-големия импро фестивал в света - The B.I.G. I.F. Играят множество различни жанрове - от ярки комедии до тъмен хумор и психологически представления.
Във всеки от 6-те фестивални дни публиката ще има шанса да се наслаждава на 3-часови комедийни шоупрограми, като в първите два дни на програмата ще видим спонтанните шоута на най-добрите български импро трупи, а в останалите четири - международните гости ще представят програмата си на английски.

Повече информация за шоутата, уъркшопите и основните гости на: www.shizi.bg/soimprovfest