Премиера на "До-Ре-Ми-Ши-Зи" - неповторим спонтанен мюзикъл в бродуейски стил.

1 Февруари 2019г.

Премиера на импро мюзикъла "До-Ре-Ми-Ши-Зи".

Дългоочакваната за импро феновете премиера на импро мюзикъл е на 1 февруари 2019 г. на камерната сцена на Открита сцена „Сълза и смях“. „До-Ре-Ми-Ши-Зи“ е вълнуващ спонтанен свят в бродуейски стил с въздействащи персонажи и силни чувства, които преминават в песни. Всяко представление е с различен сюжет и песни.
Трупата на „ШиЗи Импро Театър“ е единствената в България, която практикува т.нар лонгформ импровизация по метода на създателите ѝ от Чикаго, САЩ – цялостно спонтанно представление по заглавие, предложено от зрителите. От 2015 г. музикалната импровизация е неотменна част от спектаклите на „ШиЗи Импро Театър“.
Но подготовката за „До-Ре-Ми-Ши-Зи“ отнема 6 месеца в пеене и обучение в различни видове песни от мюзикъл. Над 100 часа репетиции преминават във вокални упражнения и импровизирани песни. Част от обучението на трупата е и поредица от уъркшопи с едни от най-големите имена от този жанр - Стейси Смит от САЩ, световно признат музикален импровизатор и организатор на Музикалния импро фестивал в Чикаго, САЩ, и Ела Галт от Австралия, импровизатор от Барселона с дългогодишен опит.
Най-сложният театрален жанр – мюзикъл с изцяло импровизиран сюжет, музика и хореография. По заглавие, зададено на място от публиката, трупата започва с откриващ енергичен музикален номер. От него черпи вдъхновение и създава плетеница от сюжетни линии, които през много смях и дълбочина на преживяванията на героите повеждат зрителите. Всичко това без предварителни уговорки, напълно непринудено – тук и сега. За да бъде внушението истински силно и неподправено изпълнителите са облечени в костюми, създадени от два пъти номинираната за наградата „Аскеер“ Петя Боюкова.
„Няма по-сложен жанр за актьорите и по-ефектен за публиката. Говорим за пълно творческо гмуркане в неизвестното. Висш пилотаж на импровизационното изкуство“, издава Златин Цветков.

В създаването на „До-Ре-Ми-Ши-Зи“ участват:
Златин Цветков – продуцент, треньор (режисьор) и актьор
Катя Бръмбарова, Евелина Васева, Симона Димитрова, Димитър Живков, Илиан Илков, Милко Йовчев, Яна Огнянова - актьори
Александър Байчев – вокален педагог / пиано
Мирослав Моравски – китара
Колина Климентинова – пиано
Петя Боюкова – костюми

Билети на касата на Открита сцена „Сълза и смях“ и на www.salzaismyah.bg