Джесика Митоло идва от световната столица на импровизационния театър, Чикаго, за да работи с родни актьори и сценаристи.

11 Април 2019г.

Джесика Митоло работи с родни актьори и сценаристи.

През април 2019 ще се проведат първите по рода си за България уъркшопи на Джесика Митоло, част от екипа на Second City, най-мащабния театър и обучителен център за комици чрез импровизация в САЩ. Обученията ще се проведат в рамките на една седмица и целят да обогатят българската комедийна и творческа сцена.
Джесика ще води интензивен 30-часов уъркшоп с цел предаване на методите на Second City за създаване на комедиен скеч от импровизация. Improv to Sketch е насочен към актьори и сценаристи и ще преведе участниците стъпка по стъпка през процеса, в който импровизационни сцени се превръщат в перфектно описано съдържание или скеч на живо. С помощта на опита и добрите практики на Джесика Митоло в импровизацията и творческото писане авторите и актьорите ще се научат да работят заедно в създаването на комедийна структура и персонажи, вдъхвайки живот на сценариите.
Джесика Митоло ще бъде лектор и на четири обучения, насочени към любители на импровизационния театър, които изучават неговите техники в специализирани курсове.
В допълнение, тя ще представи своите умения и техники и на практика като участник в импровизационно представление с трупата „ШиЗи Про“, което ще се състои на 12 април, от 20 ч., на камерната сцена на Открита сцена “Сълза и смях”. По този начин българските импровизатори и публиката ще имат невероятната възможност да се докоснат до класата и капацитета на трупата Second City.


Джесика Митоло е режисьор, преподавател и артист в Чикаго, Илинойс. Тя е част от Second City, водещ бранд в импровизационната скеч комедия в Чикаго, Торонто и Холивуд, дал сцена на небезизвестните Бил Мъри, Тина Фей, Крис Карел и Стивън Колберт. Като лектор в тренировъчния център на Second City Джесика преподава на курсисти от различна възраст и ниво на квалификация. Джесика Митоло също така координира и ръководи корпоративни обучения за импровизация и генериране на идеи и е имала честта да работи с компании като NetSuites, LinkedIn и Willis Towers Watson.
Организатор на уъркшопите в България е „ШиЗи Импро Театър“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” чрез програмата за българо-американски обмен в областта на сценичните изкуства, администрирана от фондация „Арт Офис”.