Британската трупa The Maydays идват за първи път в България.

2 Декември 2019г.

Британската трупa The Maydays идват за първи път в България.

Световно известната британска импро трупа The Maydays идва в София, за да представи „Happily Never After“, спонтанен готически мюзикъл. Шоуто ще бъде на 2 декември 2019 (понеделник) от 21:30 ч., на сцената на Открита сцена „Сълза и смях“. Представлението е вдъхновено от стила на черните комедии на режисьора Тим Бъртън (“Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт”, “Едуард ножиците”, “Кошмарът преди Коледа”, “Битълджус”, “Алиса в страната на чудесата” и др.) и приказния свят в творчеството на Братя Грим.
Създаден на момента и по заглавие от публиката, “Happily Never After” е мрачна музикална история, която ще пренесе зрителите в света на страшното, необикновеното и възвишеното. С невероятен музикален съпровод, заплетени сюжетни линии, свръхестествени елементи и фантастични герои, тази готическа приказка ще въвлече публиката в едно неповторимо приключение.
The Maydays са една от най-известните и награждавани импровизационни трупи във Великобритания. Техни представления са оценявани с пет звезди в престижни медии на Острова и могат да бъдат гледани на различни сцени в Лондон и Брайтън. Често гостуват на международни импро фестивали, като тези в Дъблин, Барселона и Копенхаген.
The Maydays идват за първи път в България по покана на „ШиЗи Импро Театър“ – В допълнение към своето представление, актьорите от трупата ще водят и няколко уъркшопа за любителите на спонтанното изкуство в София на теми като “Импровизация в Шекспиров стил” и “Драматично импровизиране”.
„Малко са групите по света, които са успели да достигнат до такива висоти в спонтанното изкуство. Българите обичаме черния хумор и смятам, че стилът ще допадне на нашата публика. The Maydays създават вълнуващи, мрачни и забавни сюжети. Щастливи сме, че българската публика ще има удоволствието да се наслади на спектакъла.“, споделя Златин Цветков, основател на „ШиЗи Импро Театър“.

Билети за шоуто се продават на касата на театър „Сълза и смях“, както и на www.salzaismyah.bg

Трейлър - http://bit.ly/2NYQnSo
Отзиви на зрители - http://bit.ly/2O2EsmO