Курс по импровизационен театър
със Златин Цветков

Нива на обучение

Златин завърши петседмичен интензивен курс в iO Theater, Chicago

6-ти Юли - 7-ми Август 2015г.

Златин успешно завърши летния интензивен курс на iO Theater, Chicago - театърът създал лонгформ импровизацията. Това е единствен курс по рода си в света. 160 импровизатори от над 10 държави се събират под покрива на огромния театър в сърцето на Чикаго, за да почерпят знания и опит от източника. 

В рамките на пет седмици, участниците преминават през двугодишната програма на театъра - основоположник. Всяка седмица преподава различен професионалист с над 10 години опит на сцена. Множество практически уъркшопи са на разположение на всевъзможни теми.

За финал се играе представление от групите в легендарния "Del Close Theater".

 

Дипломиране със степен "ШиЗилавър" и лятно ШиЗи парти!

27-ми Юни, 2015г.

Четири години след учреждаването на непрофесионалната група "ШиЗи Импро", дала безрезервно името си на професионалната трупа и три години след сливането им с група "Хайде ти!", дойде времето за дипломиране със степен "ШиЗилавър". Дипломите им бяха връчени от Златин и Илиан, които водят тези прекрасни и отдадени на импровизирането приятели.

Защото след толкова време заедно, споделяйки безкрайно много приятни емоции, места и случки е невъзможно да бъдем просто един курс.

Традиционните вече партита за откриване и закриване на сезона са прекрасно място да си припомним, че изкуството е повече от амбиция и индивидуално занимание и да благодарим за доверието и постоянството, с което ни показвате, че сме на прав път.

До следващото парти :)
 

Група "Просто Тия" за първи път на сцена!

6-ти Юни, 2015г.

Групи "К.Е.Ф" и "Тирбушон" играха заедно

5-ти Юни 2015

Златин участва в два уъркшопа в Копенхаген, Дания

30-ти Май - 10-ти Април 2015г.

Златин пътува за Копенхаген, за да гледа международния импровизационен фестивал и да участва в два едноседмични уъркшопи с преподаватели Колийн Дойл и Джейсън Шотс от iO Theater, Chicago. Двамата играят вече повече от пет години награждаваното импровизационно представление "DUMMY" и са печелили титлата "преподавател на годината" в Чикаго, С.А.Щ.

Уъркшопите бяха на тема "Сцени между двама души, базирани на истина и взаимоотношения" и "Харолд за напреднали и усъвършенствани дълги формати".

В уъркшопите Златин се срещна с импровизатори от цял свят и постави България на картата на световното лонгформ импровизаторско общество.
Тук му бе препоръчан летния интензивен курс в Чикаго, който се състои през лятото.

Второ представление на група К.Е.Ф.

27-ми Януари, 2015г.

Първо шоу пред публика на група "Тирбушон"

22-ри Декември, 2014г.

Коледно Парти в ШиЗи ХаОс!

20-ти Декември, 2014г.

Втори уъркшоп по импровизирано пеене с Дарина

15-19 Декември, 2014г.

Стартираха две нови групи "Начинаещи" ниво първо!

8-10 Октомври, 2014г.

Отвори врати "ШиЗи ХаОс"

30-ти Септември, 2014г.

Отвори врати новото ни място за репетиции, курсове, пеене и забавление!

100 квадрата безгранични импровизации, партниране, заедност и смели скокове в неизвестното!
 

Импровизирано море

21-24-ти Август, 2014г.

Без коментар ;-)

Уъркшоп по импровизирано пеене

14-18-ти Юли 2014г.

Проведе се пърия по рода си уъркшоп по импровизирани песни към импровизационния курс на Златин.

Заедно с Дарина Чакърова предадохме безценен опит на курсистите от групите "ШиЗи Импро", "Хайде ти!" и "К.Е.Ф.".

Родиха се шедьоври в най-различни познати жанрове, както и напълно нечувани досега стилове. Всички се забавлявахме и творяхме заедно. 

Хроникьор Златин

Шоу на група "Хайде ШиЗи - ШиЗи Хайде"

3-ти Април 2014г.

Сборната група не случайно вече е на ниво "напреднали". Тя успешно се справи с най-сложната импровизационна форма, която досега бе играна само от професионални актьори - така нареченият "Харолд". Групата направи демонстрация, как 11 души могат да си партнират, да допълват идеята на другия и да изграждат заедно една обща 40 минутна история. Справиха се блестящо с тази сложна материя и показаха на практика какво представлява свещеният граал на импровизаторите: "груповото съзнание". Всеки играеше за партньорите, като едновременно водеше и следваше групата. Състоя се най-доброто непрофесионално импровизационно представление до момента. Шапки - долу!

Първо представление на група "К.Е.Ф"

31-ви Март, 2014

Всички 20 записали се за импровизационен курс в средата на месец Октомври 2013г. изиграха първото си представление на препълнената сцена на "Славянска Беседа". Играха множество игри и забавляваха пубиката с хъс, ентусиазъм. Това е групата, чието желание да опитва няма граници. К.Е.Ф. е най-щурата непрофесионална група по импровизационен театър. 

Последната група начинаещи вече си има име: "К.Е.Ф."

22-ри Февруари 2014г.

Последната група "начинаещи", които са заедно от месец Септември 2013г. вече си имат име. Също така, с оглед предстоящото им първо представление са се сдобили с особено голямо количество сценична треска. За щастие, провалът в импровизационният театър е гориво за напредък и те впрягат цялата трескава енергия да се подготвят за липсата на сценарии. 

С повече "да, и..." могат да стигнат навсякъде и да превърнат всяка сцена в незабравимо изживяване. Както го правят редовно на курса.

Шоу на групите "ШиЗи ИмПро" и "Хайде Ти!"

18-ти Декември 2013г.

Обединени за първи път, двете групи: "ШиЗи Импро" и "Хайде Ти!" изиграха представление пред приятели и познати. Това беше първият им опит в професионалният формат "Харолд" - една изключително трудна за усвояване театрална форма. Справиха се чудесно и достигнаха нови хоризонти на творческото си великолепие!

 

Вече на ниво полупрофесионалисти, с тях се фокусираме върху истинността на емоциите, концентрацията върху средата и взаимоотношенията и създаваме много достоверен и изпълнен с истински емоции театрален свят.

Първа среща на група "Хайде Ти" с публика.

24-ти Юни 2013г.

Мечка страх - мен не страх! Ето, че група ""Хайде Ти!" се пребори с вътрешните си страхове и гордо се изправи пред нищо неподозиращата публика. Жертви нямаше.

Укрилени от свежи идеи и изпълнени с кеф и ентусиазъм, те заразиха публиката с луди изпълнения на импро игри и с гордост минаха на ниво "средно напреднали". Вече тежката дума ""начинаещи" е зад гърба им и пътят е ясен - напред към нови импровизирани театрални върхове! :)

Награда за група: "ШиЗи Импро" от международния фестивал на любителските комедийни театри в Тополовград!

16-22-ри Май, 2013г.

След вълнуващо участие на международният театрален фестивал на любителските комедийни театри "Велко Кънев" в град Тополовград, група   "ШиЗи ИмПро" се прибра в София с награда, прекрасни емоции и една импровизирана разходка за няколко дни в Созопол. 

 

Наградата - хубаво, морето - по-хубаво, приятелите - безценни. 

 

П.С. Даже част от група ""Хайде Ти!" дойдоха да гледат и подкрепят съкурсниците си и да лентяйстват на плажа с тях.

Please reload