shizi-kids-cover_edited.jpg

 

За курса

Създаваме място, където детето може да бъде себе си, да споделя идеите си и да развихри въображението си. Всичко това в подкрепяща среда, чрез игри и забавление.

Насърчаваме малките участници да са спонтанни, творчески освободени, да играят и да създават заедно, докато развиват ценни умения за общуване, емпатия и работа в екип.

1522644_502965909821856_1498259357_o.jpg

За кого и кога?

Часовете са подходящи за деца от 8 до 12 години.

Срещите са всяка събота от 10.00ч. до 13.00ч. 

Процес

Театралната импровизация е процес на изграждане на произведение от всички участници заедно.

 

За да се случи това, основно се учим да казваме "Да" на всички идеи, да правим хората около нас да изглеждат добре и да сме смели и освободени в мислите и чувствата си.  

В тези часове ще изследваме множество умения като:
 

- активно слушане ; 

- силна и безрезервна подкрепа ;

- спонтанност ;

- емпатия и внимание към останалите ; 

- емоционалност чрез създаване на герои ; 

- групово създаване на неповторими истории
 

Всичко това в безопасна среда, която спомага за изграждането и развитието на индивидуалността на децата чрез групови игри и забавление.

 

Защо импро за деца?

Театралната импровизация помага на децата да постигнат увереност на сцената и развива умението им да слушат и помагат на останалите. 

Учат се да взимат бързо решения при необходимост и да изграждат в група неповторими истории и персонажи.   

 

Всяка форма на театрална импровизация се фокусира върху основната идея: "Да, и...". Това означава да възпиремаш идеите на другите като свои, правейки ги част от общата игра.  


Възпитаме у всяко дете такова отношение. С времето то се превърща във втора природа.

Това позволява на децата да се сближат с връстниците си, докато развиват своя уникален талант. 

В театралната импровизация участниците не печелят медали, а успяват да творят като отбор.

Най-характерна черта на добрия импровизатор е, че прави останалите да изглеждат добре.

Вярваме, че децата са прекрасни.
 

Аплодираме смелостта и поемането на творчески рискове,  промотираме щедрост и сме отдадени в създаването на безопасна среда, в която всеки се чувства свободен да открива и споделя своята прекрасност. 

 

В нашите часове, нещата, които ни правят различни са същите, които ни правят успешни. 

IMG_5858.jpg
 
 

 

Надяваме се, че ще се присъедините към нас и ще откриете какво прави импрото една от най-бързо развиващите се творчески дейности в света, с множество театри, откриващи врати в градове като Лондон, Копенхаген, Брюксел, Варшава, Тампере и други. "ШиЗи Импро Театър" е част от това голямо семейство чрез организирането в София на ежегоден Международен Импро Фестивал.

 

Множество телевизионни и филмови формати използват принципите на импровизацията, както и фирми като "Самсунг", "Райфайзен Банк", "Ърнст енд йънг" и други, които се възползват от нашите корпоративни тренинги.

 

Водещи

Яна Петрова-Гайгър

преподава немски и английски език на деца на различни възрасти повече от 7 години. Завършила е Културология с педагогически профил в СУ “Св. Климент Охридски”. С театър се занимава от училищните си години. От 2014 г. е част от курсистите на "ШиЗи Импро Театър", като преминава и половин годишно обучение за треньор. 

Симона Димитрова

завършва актьорство за куклен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2016г. Занимава се с театър от близо 15 години, а през последните 5 работи и с деца една до десет годишна възраст. Част е от професионалната трупа на "ШиЗи Импро Театър" от 3 години. Участвала е в повече от 100 импровизационни представления.

основава "ШиЗи Импро Театър" през 2013г. Завършва обучения в САЩ , Дания и Великобритания. 
Ръководи професионалната група актьори "ШиЗи Про", с които създава 7 репертоарни представления. Основава първия в България импро курс за възрастни през 2010г.

Създава педагогически модел на преподаване в 7 нива. 

© 2020 Страницата и съдържанието й са създадени

 и се поддържат от Златин Цветков

Всички права запазени