Да съживим
камерна сцена "Славянска Беседа"

Кампания за набиране на средства за предстоящ ремонт

Банкова сметка: Златин Цветков
Първа Инвестиционна Банка

IBAN:    BG51FINV91501016246577

 
 

 

ЗА КАУЗАТА​

 Камерна сцена "Славянска Беседа" се намира в сърцето на театрална София, а в момента е в окаян вид. 

 

Необходим е освежителен ремонт с фокус върху обезопасяване на електрическата система, смяна на настилката на сцената и на седалките с чисто нови. Осветителната кабина ще се премести на балкона. Входът към сцената ще се изчисти, а фоайето пред входа за сцената ще се превърне в камерна сцена за комедийни и импровизационни представления.

Последният козметичен ремонт се състоя в далечната 2005-та година.

Нов ремонт е крайно необходим.
Читалището ще финансира голяма част от ремонтните дейности, но има трудност с набирането на 10 000лв. за подмяна на седалките с нови.

Благодаря на всички за подкрепата. 
С ваша помощ събрахме 5033лв. за Читалището. Заедно с две други театрални формации успяхме да съберем необходимите 10 000лв. за седалки и даже надвишихме съответната сума. Читалището успешно ги закупи и в момента (31.07.2017г.) тече подготовка по поставянето им. 
Оставям сметката още известно време, тъй като Читалището има още нужди (фоайето, стълбите, окабеляване и тоалетните се нуждаят от освежавене). 


СЪБРАНИ СРЕДСТВА към 31.07.2017г.:​ 5033 лв.

изразходването на средствата ще бъде подробно документирано и споделено в интернет

Банкова сметка: Златин Цветков
Първа Инвестиционна Банка

IBAN:    BG51FINV91501016246577

СЪСТОЯНИЕТО В МОМЕНТА

Тоалетните

Тоалетните

Входът към Читалището

Входът към Читалището

Стена за обяви

Стена за обяви

Вход към камерна сцена

Вход към камерна сцена

Фоайе пред камерна сцена

Фоайе пред камерна сцена

Кабина осветление_звук

Кабина осветление_звук

Електрическата система

Електрическата система

Покритието на сцената

Покритието на сцената

Седалките

Седалките

 

 

ЗАЩО НИЕ?

Преди точно осем години група ентусиасти – актьори, запалени от предизвикателството „импровизационен театър“, потърсихме сцена, на която спонтанността стана форма на представление. Започнахме в камерната прегръдка на фоайето на столичното читалище „Славянска беседа“. Там ни приеха такива, каквито искахме да бъдем – свободни експериментатори и щури импровизатори. Дадоха ни шанс да разберем докъде можем да стигнем. Така се роди ИмПро №1 на 19.12.2009г.

От тогава камерна сцена "Славянска Беседа" е дом на импровизационни представления.
Може да се каже, че без подкрепата на читалището, импровизационният театър нямаше да съществува в България в този си вид. 
През 2013г. "Славянска беседа" приюти ШиЗи Про - трупа за лонгформ импровизация. На тази сцена бяха изиграни за първи път импровизирани песни от несъществуващ мюзикъл, множество нови и вълнуващи импровизационни формати и отскоро и цяло импровизирано представление в Шекспиров стил - „ШиЗи Шекспир". Благодарение на подкрепата на читалището и публиката, вече 4 години трупата играе представленията на безплатен вход, с дарение по желание на изхода.

 

Щастливи сме, че нашата история се преплете със 130 годишната история на едно от най-старите читалища у нас – НЧ „Славянска беседа“ - 1880. Фоайето ни прие, сцената ни разгърна, публиката търси тук нещо повече от театър - търси опорна точка за общност от импровизатори.

 

Дума по дума си дойдохме на думата. Нашето място – читалище „Славянска беседа“, нашата сцена за импровизаторски изкушения, нашето предверие към искрения спонтанен смях, има нужда от нашата подкрепа. За да е здрав духа на „Славянска беседа“ още поне 130 години, нека реновираме тялото!

 

Историята може да продължи с нова и модерна сцена, удобни места за публиката, напълно преобразено осветление и звукова система. И още, реверанс към фоайето, което с хубав ремонт ще се издигне в ранг сцена на Импро клуб. Имаме възможност да създадем в съседство с камерната сцена едно ново място за срещи, вдъхновение, индивидуални изпълнения и каквото още ви хрумне в импровизаторски стил. Първият по рода си комедиен импро клуб с открита сцена за всички желаещи да развиват заедно въображението и творчерския си талант. 

 

Една дума – много възможности!

 

Нека кажем „Да“ за читалище „Славянска беседа“ и да подпомогнем финансово обновяването му!

Златин Цветков