КУРСОВЕ
КУРСОВЕ
КУРСОВЕ
ТЕАТЪР
ТЕАТЪР
ТЕАТЪР
КОРПОРАТИВНО
КОРПОРАТИВНО
КОРПОРАТИВНО

Да съживим
камерна сцена "Славянска Беседа"

Кампания за набиране на средства за предстоящ ремонт

Банкова сметка: Златин Цветков
Първа Инвестиционна Банка

IBAN:    BG51FINV91501016246577

 
 

 

ЗА КАУЗАТА​

 Камерна сцена "Славянска Беседа" се намира в сърцето на театрална София, а в момента е в окаян вид. 

 

Необходим е освежителен ремонт с фокус върху обезопасяване на електрическата система, смяна на настилката на сцената и на седалките с чисто нови. Осветителната кабина ще се премести на балкона. Входът към сцената ще се изчисти, а фоайето пред входа за сцената ще се превърне в камерна сцена за комедийни и импровизационни представления.

Последният козметичен ремонт се състоя в далечната 2005-та година.

Нов ремонт е крайно необходим.
Читалището ще финансира голяма част от ремонтните дейности, но има трудност с набирането на 10 000лв. за подмяна на седалките с нови.

Благодаря на всички за подкрепата. 
С ваша помощ събрахме 5033лв. за Читалището. Заедно с две други театрални формации успяхме да съберем необходимите 10 000лв. за седалки и даже надвишихме съответната сума. Читалището успешно ги закупи и в момента (31.07.2017г.) тече подготовка по поставянето им. 
Оставям сметката още известно време, тъй като Читалището има още нужди (фоайето, стълбите, окабеляване и тоалетните се нуждаят от освежавене). 


СЪБРАНИ СРЕДСТВА към 31.07.2017г.:​ 5033 лв.

изразходването на средствата ще бъде подробно документирано и споделено в интернет

Банкова сметка: Златин Цветков
Първа Инвестиционна Банка

IBAN:    BG51FINV91501016246577

СЪСТОЯНИЕТО В МОМЕНТА

 

 

ЗАЩО НИЕ?

Преди точно осем години група ентусиасти – актьори, запалени от предизвикателството „импровизационен театър“, потърсихме сцена, на която спонтанността стана форма на представление. Започнахме в камерната прегръдка на фоайето на столичното читалище „Славянска беседа“. Там ни приеха такива, каквито искахме да бъдем – свободни експериментатори и щури импровизатори. Дадоха ни шанс да разберем докъде можем да стигнем. Така се роди ИмПро №1 на 19.12.2009г.

От тогава камерна сцена "Славянска Беседа" е дом на импровизационни представления.
Може да се каже, че без подкрепата на читалището, импровизационният театър нямаше да съществува в България в този си вид. 
През 2013г. "Славянска беседа" приюти ШиЗи Про - трупа за лонгформ импровизация. На тази сцена бяха изиграни за първи път импровизирани песни от несъществуващ мюзикъл, множество нови и вълнуващи импровизационни формати и отскоро и цяло импровизирано представление в Шекспиров стил - „ШиЗи Шекспир". Благодарение на подкрепата на читалището и публиката, вече 4 години трупата играе представленията на безплатен вход, с дарение по желание на изхода.

 

Щастливи сме, че нашата история се преплете със 130 годишната история на едно от най-старите читалища у нас – НЧ „Славянска беседа“ - 1880. Фоайето ни прие, сцената ни разгърна, публиката търси тук нещо повече от театър - търси опорна точка за общност от импровизатори.

 

Дума по дума си дойдохме на думата. Нашето място – читалище „Славянска беседа“, нашата сцена за импровизаторски изкушения, нашето предверие към искрения спонтанен смях, има нужда от нашата подкрепа. За да е здрав духа на „Славянска беседа“ още поне 130 години, нека реновираме тялото!

 

Историята може да продължи с нова и модерна сцена, удобни места за публиката, напълно преобразено осветление и звукова система. И още, реверанс към фоайето, което с хубав ремонт ще се издигне в ранг сцена на Импро клуб. Имаме възможност да създадем в съседство с камерната сцена едно ново място за срещи, вдъхновение, индивидуални изпълнения и каквото още ви хрумне в импровизаторски стил. Първият по рода си комедиен импро клуб с открита сцена за всички желаещи да развиват заедно въображението и творчерския си талант. 

 

Една дума – много възможности!

 

Нека кажем „Да“ за читалище „Славянска беседа“ и да подпомогнем финансово обновяването му!

Златин Цветков